Skriv ut recept Skriv ut recept

En fyllning med äpple och parmesan ger köttet smak och förhindrar att det blir torrt. Det fungerar lika bra med kalvnoisetter om du är på det humöret. Inte svårt, men lite pyssel.
Detta behöver du till fyra:
4 fläskkotletter utan ben och minst 2 cm tjocka.
salt och peppar till köttet
2 msk färsk rosmarin, finhackad
4 skivor bacon, finhackad
1 msk smör
1 gul lök, finhackad
2 gröna äpplen utan kärnhus, men med skal, hackat
3 vitlöksklyftor, finhackade
2 dl riven Parmesan
1 msk pressad citron
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär en ficka på längden i kotletterna. Skär sjupt, men utan att det går igenom. Stoppa in fingrarna och töj köttet så att fickan öppnar sig.
Salta och peppra kotletterna runt om. Strö på Rosmarin. Lägg kotletterna åt sidan.
Stek baconen i en stor stekpanna. Ta upp baconet och spara fettet i stekpannan.
Smält smöret i en kastrull. Lägg i löken och låt den steka mjuk. Lägg i äpplen och låt dem steka med löken till dess att de mjuknar. Lägg i vitlöken, citron, salt och peppar. Koka samman under ytterligare en minut. Vänd ner Parmesanen.
Fyll kotletterna med äppelblandningen.
Hetta upp stekpannan med baconfettet. Stek kotletterna tre minuter på varje sida. Placera dem därefter i en ugnsfast form och placera dem i ugnen i 20 minuter. Servera direkt med en grön sallad.