Skriv ut recept Skriv ut recept

Den gamla klassiska köttgrytan vare sig mer eller mindre. Du får tips på hur du mjölar köttet. Annars är allt som vanligt.
Detta behöver du till fyra:
1 dl vetemjöl
1/2 tsk svartpeppar
6 hg benfri högrev, putsad och skuren i 3 cm tärningar
2 msk smör
2 msk rödvinsvinäger
5 dl rött vin
5 dl färdigblandad köttfond
2 lagerblad
1 stor gul lök, skalad och hackad
5 medelstora morötter, skalade och skurna i centimetertjocka skivor
2 stora bakpotatisar, skalade och skurna i 2 cm tärningar
2 tsk salt
Så här gör du:
Blanda mjöl och peppar i en stor papperspåse. Lägg i köttbitarna och skaka om ordentligt. Titta så att köttbitarna täckts av mjöl rumt om. Ta köttbitarna ur påsen.
Hetta upp smöret i en gryta, som har lock. Lägg i köttbitarna och vänd dem så att de får färg runt om.
Ta köttbitarna ur grytan. Häll i vinäger, fond och vin. Skrapa upp allt som fastnat i botten och låt sjuda några minuter. Lägg i köttet och lagerbladen. Få allt att koka lätt. Lägg på locket och låt sjuda i 1 1/2 timma. Skumma då och då om det kommer upp skum till ytan.
Lägg i löken, potatisen och morötterna. Koka ytterligare 25 minuter. Smaka av med salt och peppar.