Räkcocktail med melon
En snygg och väldigt nyttig förrätt eller varför inte ett tillbehör till ett glas vin innan maten. Lätt att göra mycket av och därför riktigt bra festmat.
Det här behöver du till fyra som förrätt:
500 g stora räkor
1 Cantaloupe melon
saften av fyra limefrukter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk finhackad spansk peppar utan kärnor (extremt finhackat ska det vara)
Limeklyftor till serveringen
Så här gör du:
Skala räkorna och lägg dem till sidan. Skala melonen och skär den i mindre tärningar.
Vispa samman olivolja, limesaften och saltet. Vänd räkorna i dressingen och lägg dem till sidan. Vänd därefter melontärningarna i dressingen.
Blanda räkor och melon i sen stor skål. Fördela i portionsskålar. Droppa över resterande dressing och strö över lite spansk peppar. Dekorera med limeklyfta och servera.