Skriv ut recept Skriv ut recept

En snygg och väldigt nyttig förrätt eller varför inte ett tillbehör till ett glas vin innan maten. Lätt att göra mycket v och därför riktigt bra festmat.
Det här behöver du till fyra som förrätt:
500 g stora räkor
1 Canyaloupe melon
saften av fyra limefrukter
2 msk olivolja
1 tsk salt
1 msk finhackad spansk peppar utan kärnor (extremt finhackat ska det vara)
Limeklyftor till serveringen
Så här gör du:
Skala räkorna och lägg dem till sidan. Skala melonen och skär den i mindre tärningar.
Vispa samman olivolja, limesaften och saltet. Vänd räkorna i dressingen och lägg dem till sidan. Vänd därefter melontärningarna i dressingen.
Blanda räkor och melon i sen stor skål. Fördela i portionsskålar. Droppa över resterande dressing och strö över lite spansk peppar. Dekorera med limeklyfta och servera.