Skriv ut recept Skriv ut recept

Fenomenalt gott och verkligen lättlagat.
Detta behöver du till fyra:
såsen:
2 msk balsamvinäger
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk honung
1 dl finhackad persilja
2 dl olivolja
salt och peppar efter smak
köttet:
1 lammrack med åtta kotletter
2 msk olivolja
salt och peppar efter smak
2 msk finhackad färsk rosmarin
Så här gör du:
Starta grillen och olja grillgallret eller hetta upp en grillpanna på spisen på ganska stark värme och smörj med olja.
Blanda samman balsamvinäger, vitlök, honung och persilja i en matberedare. Låt matberedaren köra långsamt medan du sakta häller i oljan.  Smaka av med salt och peppar och dela såsen i två lika delar.
Pensla lammet runt om med olja. salta och peppra runt om och strö över rosmarin.
Vira in benen i aluminiumfolie så att de inte bränns medan du grillar.
Grilla lammet 12 minuter med skinnsidan upp. Vänd det därefter och grilla 12 minuter med skinnsidan ner.
Rulla in köttet i aluminiumfolie och låt vila i fem minuter. Dela därefter i åtta lammkotletter. Häll hälften av såsen över kotletterna när du serverar och spara resten till att ta individuellt.