Skriv ut recept Skriv ut recept

Glass med smak av hallon och mango

Ytterst enkel att göra om du har någon variant av glassmaskin. Tänk på att du kan ställa en plastbunke i frysen med glassmeten och röra var tionde minut och sedan ställa tillbaka denom du saknar glassmasin. Det gäller att hålla iskristaller borta. Smaken/doften av hallon och mango är magnifik.
Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
2 dl frusta hallon
3 dl juice på mango
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Vispa äggen med två deciliter socker till ett hårt skum.
Koka upp hallonen med mangojuicen och 1 dl socker. Kör i matberedare och svalna i frysen i en kvart.
Vispa samman äggblandningen med frukten, mjölken och grädden. Lägg i glassmaskinen och kör till dess att konsistensen är tjock. Stoppa direkt en skål i frysen så att du lägger glassen i en fryskall behållare när glassen är klar. Tänk på att glass smälter vid -5 grader och inte vid noll. Det är viktigt med kalla redskap. Drick ett lätt sötat dessertvin till glassen. Vår nygamla favorit heter Moulin Touchais (nr 4196) 199.-