Skriv ut recept Skriv ut recept

Ytterst enkel att göra om du har någon variant av glassmaskin. Tänk på att du kan ställa en plastbunke i frysen med glassmeten och röra var tionde minut och sedan ställa tillbaka denom du saknar glassmasin. Det gäller att hålla iskristaller borta. Smaken/doften av hallon och mango är magnifik.
Det här behöver du:
3 ägg
3 dl socker
2 dl frusta hallon
3 dl juice på mango
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
Så här gör du:
Vispa äggen med två deciliter socker till ett hårt skum.
Koka upp hallonen med mangojuicen och 1 dl socker. Kör i matberedare och svalna i frysen i en kvart.
Vispa samman äggblandningen med frukten, mjölken och grädden. Lägg i glassmaskinen och kör till dess att konsistensen är tjock. Stoppa direkt en skål i frysen så att du lägger glassen i en fryskall behållare när glassen är klar. Tänk på att glass smälter vid -5 grader och inte vid noll. Det är viktigt med kalla redskap. Drick ett lätt sötat dessertvin till glassen. Vår nygamla favorit heter Moulin Touchais (nr 4196) 199.-