Gorgonzolasås
En alldeles förtrollande sås som är perfekt till både den grillade laxen och kraftigt rött kött. Är också utmärkt kamrat med ett kraftigt rött vin och ett utmärkt alternativ till bearnaisen. Du måste bara prova.
Detta behöver du:
2 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
1 hg Gorgonzola som ska vara åt det fasta hållet. Inte krämig, ta då i stället en traditionell grönmögelost, som är smulig.
3 matskedar riven parmesan
1 matsked koncentrerad kycklingfond
3 finhackade russin
1/4 tesked nymalen svartpeppar
3 matskedar finhackad persilja
Så här gör du:
Värm upp vinet i en kastrull och bryt ner osten i vinet och rör till dess att osten löst sig.
Tillsätt alla ingredienser utom persiljan. Låt koka samman till dess att såsen tjocknar till önskad konsistens. Tillsätt persiljan och servera.