Guacamole på tre sätt
En utmärkt start på måltiden, antingen som tilltugg till ett glas vin innan maten eller som en lätt förrätt. Du värmer nachos och doppar i guacamolen och väljer din favoritsmak. Tre alternativ härunder med lite olika smaker. Passar bäst med ett smakrikt vitt vin. Förslag längst ner.
Ursprungsreceptet på Guacamole
Detta behöver du
4 mogna avokados skalade och urkärnade
1 tesked torkad kummin
1 mogen medelstor tomat som du skållat/skalat och kärnat ur samt därefter finhackat.
1 1/2 dl finhackad schalottenlök
2 röda chilifrukter utan kärnor finhackade
2 matskedar finhackade korianderblad
4 matskedar nypressad limejuice
Tabasco, havssaltoch vitpeppar efter smak
Så här gör du
Skär avokadon i stora bitar och mosa dem med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och blanda försiktigt – det gör inget om det finns kvar några små fastare bitar av avokadon i moussen.
Guacamle Classico
Det här behöver du
4 mogna stora avokado skalade och urkärnade
2 matskedar citronsaft (nypressad)
1 krossad och riven vitlöksklyfta
1 mogen tomat skållad/skalad och urkärnad – finhackad
1 dl finhackad gul lök
1/2 tesked kummin
3 droppar tabasco
1/2 tesked salt
Så här gör du
Mosa avokadon med en gaffel tillsammans med vitlöken och citronsaften. Rör ner resterande ingredienser försiktigt.
Salsa Guacamole
Detta behöver du:
2 mogna stora avokado skalade och urkärnade
1 stor mogen tomat skållad/skalad, urkärnad och finhackad
1/2 dl finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
2 teskedar finhackad färsk koriander
saften från en mogen lime
1/2 tesked kummin
1/4 tesked svartpeppar
1/2 tesked salt