Skriv ut recept Skriv ut recept

God och lättlagad pasta med lax och svamp. Milda mjuka smaker som många gillar.
Detta behöver du till fyra:
Penne pasta efter hur hungriga ni är
200 gram skogschampinjoner, skurna i halvor
1 gul lök
300 gram laxfilé utan skinn och ben
olivolja
salt och peppar
50 gram smör
2 matskedar vetemjöl
1 matsked japansk soja
2 dl grädde
1 tesked riven pepparrot
1 dl vitt vin
2 matskedar koncentrerad kycklingfond
finhackad persilja
Så här gör du:
Skala löken och skär den i riktigt tunna skivor.
Skär laxen i ungefär 3 cm stora tärningar. Salta och peppra dem. Strö därefter över vetemjölet på laxen.
Värm olivolja i en stekpanna på medelvärme. Stek laxen så att den byter färg runt om. Ta sedan laxen ur pannan. Torka bort överbliven olja med lite hushållspapper.
Hetta upp smöret i stekpannan och stek löken så att den blir mjuk, men inte får färg. Lägg i svampen och stek tillsammans i ca två minuter. Häll i vinet, sojan och buljongen och låt koka samman i fem minuter. Tillsätt grädden i omgångar och låt koka samman och reducera till ca hälften. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt sedan pepparroten.
Under tiden kokar du pastan i saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Häll av vattnet och låt pastan ånga bort en stund.
Lägg i laxen i gräddsåsen och rör försiktigt om och låt koka upp och sjuda ett par minuter. Häll därefter såsen över pastan och vänd runt några gånger och låt vila i ett par minuter. Vänd då och då. Servera sedan genast med lite finhackad persilja.