Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk mat från södra Frankrike, som passar precis alla. Om du vill kan du byta ut kycklingen mot fläskfilé utan problem.
Det här behöver du till fyra:
2 stora kycklingbröst utan skinn och ben, skurna i centimetertjocka skivor
1/2 l champinjoner i skivor
2 rödlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 msk koncentrerad svampfond
1 dl vitt vin
2 msk smör att steka i
1/2 l riven mozzarella
salt och peppar
till bechamel:
2 msk smör
2 msk mjöl
3 dl vispgrädde
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Hetta upp smör i en stekpanna.
Stek löken mjuk och tillsätt vitlöken och stek en minut ytterligare. Lägg i svampen och stek till dess att den släpper vätskan. Lägg i fonden och vin och blanda runt. Salta och peppra. Tillsätt därefter kycklingen. Låt det sjuda till dess att det mesta av den synliga vätskan kokat bort. Det tar ca 15 minuter på medelvärme.
Häll kycklingblandningen i en stor ugnsfast form.
Smält smöret till såsen i en kastrull. Vispa ner mjölet och rör till dess att mjölet blivit slätt. Tillsätt grädden i omgångar och vispa. Salta och peppra och låt såsen sjuda minst fem minuter (då försvinner mjölsmaken.)
Häll bechamelsåsen över kycklingblandningen. Strö osten jämnt över såsen och baka mitt i ugnen till dess att osten smält och fått färg. Det brukar ta ca 10 minuter. Servera direkt med lite ruccola sallad.