Det är lätt lagat och till slut får du en riktigt häftig smakupplevelse.
Detta behöver du till fyra:
100 g smör
1 stor gul lök, finhackad
10 medelstora potatisar, skalade och finhackade
2 purjolökar, hackade
400 g kallrökt lax, i mindre bitar
1/2 liter kycklingfond, färdigblandad
2 msk pressad citron
5 dl grädde
2 msk färsk timjan
Salt och peppar
Så här gör du:
Värm upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i löken och purjolöken och stek den mjuk. Lägg i den hackade potatisen, citronen, timjan och fonden och lägg på ett lock och låt koka i 15 minuter.
Ta en tredjedel av blandningen och kör den till en mousse i matberedare. Lägg därefter tillbaka den i stekpannan och lägg i laxen och blanda samman
Smaka av med salt och peppar.

Vinklubben Tre Kronor
Vinklubben Tre Kronor arrangerar vinprovningar i flera av Sveriges största städer. De har temat mat och vin med inspiration om vinets historia och hur du bäst använder viner du uppskattar . Det behövs inga förkunskaper och vinprovningarna är lättsamma och avslappnade.
Nyhetsbrevet
Kontakta Oss
Tre Kronor Vin AB
info@trekronorvin.se