Gryta på kallrökt lax
Det är lätt lagat och till slut får du en riktigt häftig smakupplevelse.
Detta behöver du till fyra:
100 g smör
1 stor gul lök, finhackad
10 medelstora potatisar, skalade och finhackade
1 msk paprikapulver
2 purjolökar, hackade
400 g kallrökt lax, i mindre bitar
1/2 liter kycklingfond, färdigblandad
2 msk pressad citron
5 dl grädde
2 msk färsk timjan
Salt och peppar
Så här gör du:
Värm upp smöret i en stor stekpanna. Lägg i löken och purjolöken och stek den mjuk. Lägg i den hackade potatisen, citronen, timjan, paprikapulver och fonden och lägg på ett lock och låt koka i 15 minuter. Lägg i grädden och koka upp.
Ta en tredjedel av blandningen och kör den till en mousse i matberedare. Lägg därefter tillbaka den i stekpannan och lägg i laxen och blanda samman
Smaka av med salt och peppar.