Skriv ut recept Skriv ut recept

Klassisk matig italiensk pastarätt, som smakar mycket. Det är ett recept som brukar passa många oavsett ålder och matintresse. Såsen kan verka lite rinnig innan du kokar samman den med pastan, men pastan har en avredande effekt så det tjocknar när det kokt samman med pastan några minuter.
Det här behöver du till fyra:
500 g Fettucini eller annan bandpasta som du gillar
4 msk smör till olika saker
2 gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, mycket finhackade
500 g skogschampinjoner i skivor
700 g biffstek, skuren i ca 2 cm stora tärningar
2 msk dijonsenap
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
1 msk pressad citron
1 msk koncentrerad köttfond
1 msk Worcestershire sås
salt och peppar efter smak
2 1/2 dl fet creme fraiche i rumstemperatur
hackad persilja till dekor
Så här gör du:
Koka pastan i saltat vatten 2 minuter kortare än vad paketet anger. Häll bort vattnet och låt pastan torka ordentligt.
Smält 2 msk smör i en stor stekpanna. Stek köttärningarna på hög värme till dess att de får färg runt om. Ta bort köttet och klägg det till sidan.
Sänk temperaturen i pannan. Smält det resterande smöret i pannan. Lägg i löken och vitlöken och låt det steka samman till dess att löken mjuknar. Lägg i svampen och låt det steka till dess att svampen mjuknar. Det tar ca 5 minuter. Rör ner senap, citron och paprikapulver.
Häll i vinet och rör så att allt som eventuellt fastnat i botten kommer loss. Tillsätt fond och Worcestershire sås.
Tillsätt creme fraiche och låt det sjuda. Smaka av med salt och peppar. Lägg i köttbitarna och blanda samman.
Häll i den förkokta pastan. Blanda ordentligt. Låt allt sjuda samman i tre-fyra minuter.
Servera och dekorera med hackad persilja.