Skriv ut recept Skriv ut recept

En fräsch och extremt lättlagad rätt. Det är också en rätt som är lätt att laga till många och som fungerar perfekt på bufféer.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsbitar laxfilé utan skinn och ben
1/2 liter körsbärstomater, skurna i halvor
2 dl hela svarta oliver
2 dl hackad färsk dill
2 stora vitlöksklyftor, pressade
1 dl olivolja
1 msk pressad citron
2 msk kapris
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader
Blanda samman olja, citron och dill. Smaka av med salt och peppar. Blanda tomater, oliver med oljan och låt stå minst en halv timma.
Smörj en ugnsfast form med lite olja i botten.
Lägg hälften av tomatblandningen i botten. Placera laxen ovanpå och häll sedan över resten av tomatblandningen. Strö över kapris och salta och peppra sist på laxen.
Baka mitt i ugnen i 15 minuter.
Servera med en sallad eller ett grovt bröd.