Skriv ut recept Skriv ut recept

En klassisk och härligt lätt rätt, som i stort sett lagar sig själv.
Det här behöver du till fyra:
4 portionsbitar skinn och benfri torsk
3 msk olivoljesaften från två stora citroner
4 vitlöksklyftor, finhackade
salt och svartpeppar efter smak
1 dl smör i små tärningar
1 stor citron i tunna skivor
hackad persilja till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader
Smöra en ugnssäkert fat som rymmer fisken sida vid sida.
Vispa samman olivolja, citronjuice och vitlök. Salta och peppra rikligt.
Lägg fisken på ugnsfatet. Häll försiktigt såsen över fisken. Strö ut smörtärningarna. Placera citronskivorna så att de täcker fiskarna.
Baka i 15 minuter mitt i ugnen. Fisken ska hålla 50 grader i mitten om du har termometer.
Servera direkt med hackad persilja.
En grön sallad på sidan är inte fel.