Skriv ut recept Skriv ut recept

En perfekt vardagsrätt som kan passa till helgmåltid om du dukar fint.

Detta behöver du till fyra:
400 g champinjoner
1 stor gul lök, finhackad
2 selleristjälkar, finhackade
2 msk färsk rosmarin, finhackad
2 msk färsk salvia, finhackad
2 msk olivolja
2 msk mjöl
1 msk kantarellfond
2 msk dijonsenap
500 g magert oxkött
1 dl grädde
2 ägg
salt och peppar
150 g Västerbottensost, riven
150 g Parmesan, riven

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan och stek svampen till dess att den tappar all vätska och krymper i storlek.
Lägg i oljan och stek löken till dess att den mjuknar och börjar dofta stekt lök. Lägg i selleri, kryddorna, senap samt kantarellfond.
Rör ner mjölet.
Blanda malet kött, ägg och grädde. Salta och peppra köttet. Lägg ner köttet i lökblandningen och stek det under omrörning till dess att köttet blivit genomstekt och röran blivit fint blandad.
Blanda de två ostarna.
Smörj en ugnsfast form. Lägg i köttfärsblandningen och strö osten över. Baka mitt i ugnen till dess att osten fått fin färg.
Servera med en grön sallad och lite senap som du blandat med vispad grädde.