Skriv ut recept Skriv ut recept

Festlig mat och verkligen enkel att laga.

Detta behöver du till fyra som mellan- eller förrätt:
8 hg fast potatis, skalad och riven grovt
3 ägg (ingår inte i äkta råraka men det gör livet enklare och rårakan lite matigare)
1 tsk salt
1/2 tsk vitpeppar
4 skivor kallrökt lax
Olja och smör att steka i
Dill till dekor
Sås:
3 dl creme fraiche
saften och zesten från en lime

Så här gör du:
Lägg den rivna potatisen i en ren kökshandduk och kläm ut så mycket vatten som möjligt.
Blanda samman potatisen med äggen och salt och peppar.
Dela upp smeten i fyra delar.
Hetta upp rikligt med olja och smör i en stor stekpanna.
Lägg i smeten, en del i sänder. Platta till med en stekspade och stek 3-4 minuter på varje sida. Upprepa för alla rårakorna.
Servera med en skiva lax, en dillkvist och såsen som du blandat samman.