Skriv ut recept Skriv ut recept

Gratinerade kycklingbröst i sås på spenat och soltorkade tomater

En riktig kalasrätt som är enklare att laga än du tror. Du lagar bara olika delar separat och monterar dem. Sublima smaker.

Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst skurna i tre delar
2 msk olja att steka kycklingen i
1 msk curry
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
till såsen:
3 msk smör
3 msk mjöl
2 dl grädde
1 dl vitt vin
1/2 l färsk spenat, grovt skuren
1 dl persilja, finhackad
1 msk kantarellfond
2 dl soltorkade tomater, skurna i mindre bitar
1 msk pressad citron
salt och peppar
till gratineringen
1 msk smör till ugnsformen
2 dl riven Parmesan

Så här gör du:
sätt ugnen på 200 grader
Hetta upp olja i en stekpanna så att det blir ordentligt varmt.
Krydda kycklingen med curry, salt och peppar.
Stek den på hög värme så att den får färg på båda sidorna. Lägg kycklingen till sidan.
I en kastrull smälter du smöret och vispar ner mjölet. Häll i grädden under omrörning, därefter vinet, fonden och citronen. Låt koka samman 3-4 minuter.
Vänd ner spenaten, persiljan och de soltorkade tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en stor ugnsform. Placera kycklingen i formen och häll över såsen.
Strö över osten och placera mitt i ugnen. Gratinera 15-20 minuter eller till dess att osten fått fin färg.
Servera med en god potatis och en grön sallad.