Ugnsbakade kycklinglår
Enkel men väldigt presentabel rätt, som du kan ställa direkt på bordet. Lättare att laga än du tror.
Detta behöver du till fyra:
8 kycklinglår
8 små potatisar, skalade
4 spanska pepparfrukter, halverade på längden utan frön
3 kvistar rosmarin, klippta till mindre bitar
8 vitlöksklyftor, skalade med hela
2 citroner, noga tvättade och skurna i skivor
2 msk paprikapulver
1 dl lingon och ett par matskedar extre innan servering
1 dl olivolja, använd vid olika tillfällen
salt och peppar
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp 2 msk olja i stekgryta på spisen. Salta och peppra kycklingen runt om och pudra med paprikapulver.
Stek i grytan på bägge sidor så att kycklingen får färg.
Lägg därefter i alla övriga ingredienser i grytan. Salta och peppra.
Droppa över olivolja och ställ mitt i ugnen med lock på grytan.
Efter 20 minuter häller du över resterande oljan och vände runt ordentligt i grytan. Sätt tillbaka locket och baka ytterligare 20 minuter.
Ta av locket, vänd igen på grytan. Lägg i ett par matskedar lingon och låt stå ytterligare fem minuter utan lock i ugnen.
Servera med en god sallad. Använd vätskan i grytan som god sås med lingonsmak. Om du vill kan du röra ut den med lite creme fraiche för att göra den mer såsig.