Skriv ut recept Skriv ut recept

Ugnsbakade kycklinglår

Enkel men väldigt presentabel rätt, som du kan ställa direkt på bordet. Lättare att laga än du tror.

Detta behöver du till fyra:
8 kycklinglår
8 små potatisar, skalade
4 spanska pepparfrukter, halverade på längden utan frön
3 kvistar rosmarin, klippta till mindre bitar
8 vitlöksklyftor, skalade med hela
2 citroner, noga tvättade och skurna i skivor
2 msk paprikapulver
1 dl lingon och ett par matskedar extre innan servering
1 dl olivolja, använd vid olika tillfällen
salt och peppar

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp 2 msk olja i stekgryta på spisen. Salta och peppra kycklingen runt om och pudra med paprikapulver.
Stek i grytan på bägge sidor så att kycklingen får färg.
Lägg därefter i alla övriga ingredienser i grytan. Salta och peppra.
Droppa över olivolja och ställ mitt i ugnen med lock på grytan.
Efter 20 minuter häller du över resterande oljan och vände runt ordentligt i grytan. Sätt tillbaka locket och baka ytterligare 20 minuter.
Ta av locket, vänd igen på grytan. Lägg i ett par matskedar lingon och låt stå ytterligare fem minuter utan lock i ugnen.
Servera med en god sallad. Använd vätskan i grytan som god sås med lingonsmak. Om du vill kan du röra ut den med lite creme fraiche för att göra den mer såsig.