Gratinerad kyckling med tomat och vitlök
Lättlagat och riktigt gott. Du kan servera det med pasta, potatis eller varför inte ris.
Det här behöver du till fyra:
600 g kycklingbröst utan skinn och ben
1/2 l körsbärstomater i klyftor
2 stora gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl färsk Oregano, hackad
1/2 dl färsk Basilika, Hackad
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
3 dl riven mozzarella
salt och peppar efter smak
Färsk oregano till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek löken mjuk under ett par minuter. Lägg i vitlöken och stek tillsammans i 2-3 minuter. Lägg i tomaterna tillsammans med kryddorna samt vinägern. Låt koka tillsammans på låg värme under lock i fem minuter. Salta och peppra tomatsåsen.
Salta och peppra kycklingen runt om. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen. Ställ mitt i ugnen och baka i 15 minuter. Strö över osten och baka ytterligare 10 minuter eller till dess att osten får fin färg. Servera direkt med pasta, ris eller potatis. Strö över lite färsk oregano.