Skriv ut recept Skriv ut recept

Gratinerad kyckling med tomat och vitlök


Lättlagat och riktigt gott. Du kan servera det med pasta, potatis eller varför inte ris.

Det här behöver du till fyra:
600 g kycklingbröst utan skinn och ben
1/2 l körsbärstomater i klyftor
2 stora gula lökar, finhackade
4 vitlöksklyftor, finhackade
1/2 dl färsk Oregano, hackad
1/2 dl färsk Basilika, Hackad
3 msk olivolja
2 msk rödvinsvinäger
1 msk balsamvinäger
3 dl riven mozzarella
salt och peppar efter smak
Färsk oregano till serveringen

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Stek löken mjuk under ett par minuter. Lägg i vitlöken och stek tillsammans i 2-3 minuter. Lägg i tomaterna tillsammans med kryddorna samt vinägern. Låt koka tillsammans på låg värme under lock i fem minuter. Salta och peppra tomatsåsen.
Salta och peppra kycklingen runt om. Lägg kycklingfiléerna i en ugnsfast form. Häll över tomatsåsen. Ställ mitt i ugnen och baka i 15 minuter. Strö över osten och baka ytterligare 10 minuter eller till dess att osten får fin färg. Servera direkt med pasta, ris eller potatis. Strö över lite färsk oregano.