Pilgrimsmusslor med spaghetti och tomatsås
Perfekt lätt lunch eller förrätt. Nyttigt, gott och lättlagat. Dessutom en trevlig servering som passar många.
Detta behöver du till fyra:
12 pilgrimsmusslor
Spagetti efter aptit
4 stora mogna tomater
2 stjälkar färsk basilika
1 klyfta vitlök, finhackad
1 gul lök, finhackad
1/2 dl olivolja
5 cl citronsaft
5 cl grönsaksfond
1 msk finhackad färsk salvia
Salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka spagettin efter instruktion på paketet.
Gör ett litet snitt i tomaterna längst upp. Lägg dem därefter en i sänder i kokande vatten. Ta omedelbart upp dem igen och lägg i kallt vatten. Dra av skalen och dela tomaterna i klyftor. Ta bort kärnorna och kasta dem med skalen. Hacka tomaten mycket fint.
Salta och peppra musslorna runt om.
Värm upp oljan i mycket het panna och stek pilgrimsmusslorna 1 minut på varje sida. Lägg dem därefter åt sidan.
Sänk värmen på pannan och stek löken och vitlöken så att den blir genomskinlig. Lägg i tomatbitarna, citronsaften och grönsaksfonden och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar och lägg i hackade basilikablad och salvia. Spara några till dekoration.
Häll av spagettin och låt den ånga torr. Blanda ner tomatsåsen och låt dra en minut.
Vrid ihop spagettin till ett knyte och lägg på tallriken.
Lägg tre pilgrimsmusslor på spagettin. Dekorera med basilikablad. Servera direkt.