Gratinerad senapskyckling
Väldigt mycket smak och egentligen suveränt enkel att göra. Det har blivit mångas favoriträtt. Också bra bjudmat.
Detta behöver du till fyra:
4 stora kycklingbröst
3 dl riven Västerbottensost
1 1/2 dl grädde
2 dl riven Parmesan
3 msk smör
2 msk mjöl
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk Dijon senap
1 msk hela senapsfrön
1 msk kycklingfond
salt och peppar efter smak
citronskivor till serveringen
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Salta och peppra kycklingen runt om och lägg dem i en stor ugnsfast form. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen i 25 minuter.
Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner mjölet och låt sjuda i tre minuter.
Ta bort kastrullen från plattan och rör ner grädden i omgångar till dess att konsistensen är helt slät.
Rör ner ostarna, fonden, vitlöken, senapen och senapsfröna. Smaka av med salt och peppar.
Ta kycklingen ur ugnen och häll senapssåsen över kycklingen. Baka mitt i ugnen utan lock i 30 minuter.
Njut med en sallad medan det är varmt.