Spaghetti med räkor
Lättlagat och fina smaker. Många gillar det.
Detta behöver du till fyra:
28 stora räkor
Spaghetti efter aptit
2 msk smör
2 msk olivolja
4 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 dl vitt vin
1 msk tomatpuré
1 msk hummerfond
2 dl vispgrädde
4 matskedar finhackad persilja
1 dl riven parmesanost
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Skala räkorna och spara skalen
Hetta upp smör och olja i en stekpanna
Lägg i vitlöken och låt den steka gyllenbrun
Lägg i räkskalen och rör om ordentligt
Lägg i det vita vinet och låt koka ordentligt i tio minuter.
Sila bort vitlök och räkskal och spara resten.
Tillsätt grädden, tomatpuré och hummerfond och smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt instruktioner på paketet.
Sila bort vattnet när pastan är kokt och låt den ångtorka så att allt vatten är borta.
Lägg tillbaka pastan i kastrullen och häll på såsen. Blanda samman under ett par minuter. Lägg i räkorna och vänd försiktigt så att räkorna inte går sönder. Servera direkt och strö över persiljan