Skriv ut recept Skriv ut recept

Gratinerad sparris

,

Väldigt lättlagad förrätt som smakar förträffligt.
Detta behöver du till fyra:
20 gröna sparrisar som du trimmat och tagit bort den hårda fjärdedelen längst ner.
50 g smör
50 g vetemjöl
4 dl mjölk
2 äggulor
2 teskedar dijonsenap
2 teskedar Worcestershire sås
salt och peppar efter smak
200 gram riven cheddarost
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp saltat vatten och lägg i sparrisen i 2 minuter. Ta sedan upp sparrisen och kyl den direkt i iskallt vatten. Låt därefter rinna av och torka.
Smörj en ugnsfast form och lägg sparrisen på botten.
Smält smöret i en liten kastrull och rör ner mjölet. Fortsätt röra till det blivit homogent. Ta av plattan och rör ner mjölken i omgångar så att det blir jämnt. Sätt tillbaka på plattan och låt sjuda i 3 minuter under omrörning. Ta av spisen och rör ner äggulor, senap och worcestershire ss. Smaka av med salt och peppar.
Häll såsen över sparrisen. Strö över osten och ställ mitt i ugnen. Baka i tio minuter eller till dess att osten fått fin färg. Servera direkt.