Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad och mycket skön rätt, som passar in i ett hällsosamt perspektiv. Du mår bra och får ändå mycket smak. Tar du bort tonfisken blir det hela vegetariskt.
Detta behöver du till fyra:
5 dl hackad romansallad
2 dl broccoli i bitar
2 dl cherry tomater
2 små burkar tonfisk i vatten, avrunnen
1 avokado
1 purjolök skuren på hälften på längden och sedan skuren i mindre bitar
1 matsked svarta sesamfrön (Finns i de små asiatiska affärerna)
olivolja
salt och peppar
Till dressingen:
1 matsked vitvinsvinäger
2 pressade vitlöksklyftor
1 matsked japansk soja
1 tesked sesamolja
3 matskedar rapsolja
salt och peppar
Så här gör du:
Värm upp olivolja i en stekpanna. Lägg i lökbitarna och  och fräs dem under ett par minuter. Lägg i tomaterna och låt fräsa till dess att de börjar spricka. Vänd ner tonfisken och blanda. Salta och peppra. Håll varm.
Lägg romansalladen, broccoli samt skalad och delad avokado i en stor salladsskål.
Blanda samman alla ingredienser utom rapsoljan till dressingen och blanda väl. Häll långsamt i rapsoljan under kraftig omrörning. Salta och peppra. Vänd ner dressingen i salladen. Placera tonfiskblandningen med tomaterna på toppen och drissla över svarta sesamfrön.