Skriv ut recept Skriv ut recept

Otroligt lättlagat. Mycket nyttigt och vackert att se på. Det blir perfekt som en bufférätt men passar strålande med lite ris eller en grön sallad.
Detta behöver du till fyra som förrätt:
2 kycklingbröstfiléer
1 matsked koncentrerad kycklingfond
1 matsked torrt vitt vin
1 matsked Teriyaki sås
3 röda paprikor
3 gröna paprikor

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 matskedar vitt vin
2 matskedar japansk soja
salt och peppar
Olivolja
Så här gör du:
Skär kycklingen i tunna skivor på tvären. Salta, peppra och lägg i en skål med 1 matsked vitt vin blandat med Teriyakisåsen. Låt stå kallt minst 1 timma.
Rensa paprikorna och skär i 1/2 cm tjocka skivor. Hacka den gula löken fint och Skiva vitlöken i tunna skivor.
Hetta upp 2 matskedar olivolja i en wok- eller stekpanna. Lägg i kycklingen utan sin marinad (spara marinaden) och stek till dess att kycklingen får färg. Ta bort kycklingen och torka av stekpannan med lite papper.
Lägg i en matsked olivolja. Lägg i den hackade löken och vitlöken och låt stekas mjuk. Lägg i den skivade paprikan och rör om. Låt steka under omrörning då och då ca 10 minuter. Lägg i kycklingen och blanda ordentligt. Blanda resterande ingredienser samt den sparade marinaden och rör ner. Det kommer att fräsa lite. Låt det sjuda till dess att paprikan mjuknat. Servera direkt. Vackert på alla bord.