Gratinerade ostkex
Detta är ett perfekt tillbehör till festens inledande mousserande vin. Ett bra mousserande vin har en brödig ton och en balanserad syra, sötma och liten beska. För att lyfta ”bubblet” behövs, sötma, sälta, syra och en krämighet. Allt detta ger dig dessa små kex. Dessutom är det både lätt att göra och inte minst att förbereda så att du inte behöver tillbringa tid i köket just när gästerna kommer.
Det här behöver du till 6 personer:
12 tunna fullkornskex
2 dl riven ost med smak (cheddar fungerar fint)
1 dl färsk majonnäs (finns Rydbergs så välj den)
1/2 dl Kalles kaviar
2 matskedar riven färsk gräslök
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienserna på enklaste sätt. Se till att det blir ordentligt blandat. Lägg en klick av oströran på varje kex. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter till dess att det börjar få färg.