Grilad tonfisk med senapssås
Vi älskar grillad tonfisk och det är lika gott hela året och lättlagat. Vi serverar det gärna med ett potatismos, som du gjort på grädde i stället för mjölk.
Detta behöver du till fyra:
4 tonfiskstekar, ca 3 cm tjocka
salt och peppar efter smak
till marinaden:
2 msk olivolja
3 msk dijonsenap
1/2 dl finhackad koriander
Till såsen:
3 msk olivolja
3 msk dijonsenap
1/2 dl finhackad koriander
1/2 dl finhackad persilja
1 msk pressad citron
2 msk vatten
salt och peppar
Så här gör du:
Blanda samman ingredienserna till marinaden och vispa så att de tjocknar. Täck tonfisken med marinaden och låt den ligga kallt i en timma.
Under tiden blandar du samman ingredienserna till såsen. Vispa kraftigt så att det tjocknar.
Skapa av marinaden från tonfisken. Salta och peppra runt om. Grilla på het grill eller grillpanna 3 minuter på varje sida.
Låt vila några minuter och skär i centimetertjocka skivor på tvären. Servera med såsen och en sallad eller ett gott mos.