Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en liten delikatess med smaker som är inspirerade från Indien.

Detta behöver du till fyra:
1/2 dl olivolja
3 vitlöksklyftor i tunna skivor
1 matsked curry pulver
1/2 tesked kajennpeppar
4 kycklingbröstfiléer skurna i tärningar.
1 burk krossade tomater

1 matsked färsk koriander, finhackad
1 burk kokosmjölk
1 msk masala krydda (finns som pulver eller pasta)
2  dl Jasminris
4 skivor färsk ananas, som du steker i smör 3 minuter på varje sida
salt efter smak
naanbröd till serveringen

Så här gör du:
Blanda olja, vitlök, curry, marsala och kajennpeppar. Häll det i en stor fryspåse och lägg i kycklingen. Vänd runt så att kycklingen blir täckt av marinad och låt marinera i påsen i minst 2 timmar. Vänd påsen då och då.
Häll resterande marinad tillsammans med den ytterligare olivoljan, tomater och kokosmjölken i en kastrull och koka upp. Lägg kycklingen i såsen och låt sjuda under 25 minuter..
Koka riset efter instruktioner på förpackningen.
När riset är klart skär du den stekta ananasen i små bitar och blandar i riset.
Servera kycklingen med riset och såsen.  Strö över den hackade koriandern.