Skriv ut recept Skriv ut recept

Enkel husmanskost som blir en fin vardagsmiddag eller en utmärkt vickning. Kan förberedas och bara lagas ut innan den ska ätas.

Detta behöver du till fyra:
8 stora smakrika korvar
3 matskedar smör
2 stora gula lökar, finhackade
3 vitlöksklyftor finhackade
1 matsked koncentrerad oxfond
1 tesked neskaffepulver
1 liter småtärnad skalad rå potatis
8 ägg
4 dl grädde
2 matskedar dijon senap
1 tesked dragon
4 dl ströbröd
2 dl riven cheddarost
2 dl riven parmesan
salt och svartpeppar efter smak.

Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör i en stor stekpanna på medelvärme. Lägg i lök, och vitlök och stek den genomskinlig.
Lägg i den tärnade potatisen och låt steka under tio minuter där du rör om då och då. Ta bort lök och potatisröran från stekpannan.
Dela korvarna i bitar och stek dem så att de får färg i samma stekpanna.
Blanda i en stor skål ägg, grädde, fond, senap, dragon och neskaffe. Smaka av med salt och peppar.
Smörj en stor ugnsfast form. Lägg därefter i botten potatisblandningen. Strö över ströbrödet. Fördela korvarna. Häll över äggblandningen. Strö sist över den rivna osten.
Baka mitt i ugnen i 25 minuter. Servera med lite färsk ruccola sallad på toppen.