Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillad lax med päron och Kiwi salsa

Otroligt vacker rätt, som är supernyttig och lättlagad. Utmärkt mat att bjuda på med andra ord.
Detta behöver du till fyra:
4 laxfilébitar utan skinn och ben
2 päron
3 kiwifrukter6 msk torkade tranbär
4 msk hackad salladslök
2 msk citronsaft
2 msk honung
3 msk hackad färsk mynta
Så här gör du:
Skala Kiwin och skär den i mindre kuber. Gör likadana kuber av päronet utan att skala det.
Lägg frukten, löken, tranbären med citronsaft och honung i en skåö och blanda väl. Låt stå kallt 30 minuter och blanda om då och då.
Salta och peppra laxen runt om och stek eller grilla den i panna3 minuter på varje sida. Låt därefter laxen vila några minuter så att värmen fördelas.
Servera laxen och häll över salsan innan serveringen. Servera med en grön sallad och kanske lite creme fraiche kryddad med finrivet citronskal.