Grillad lax med senapssås

Lättlagad fisk som passar många och smakar bra hela året både till lunch och middag.
Detta behöver du till fyra
1 tsk vitlök, finhackad
1 tesked salt
1/2 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
2 msk pressad citron
4 generösa bitar laxfilé
2 msk smör
1 msk mjöl
1/2 tsk kajennpeppar
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
1 dl torrt vitt vin
1 tsk basilikablad, finhackade
1 tsk rosmarin, finhackad
Så här gör du:
Sätt på grillen (eller grillpannan om du grillar inne) på hög värme.
Blanda samman vitlök, salt, 1/2 tsk peppar, oljan och citronen i en liten skål. Vispa samman.
Pensla laxen runt om med blandningen och grilla sedan ca 3 minuter på varje sida för medium grillning.
Smält smöret i en mindre kastrull på medelvärme. Blanda ner mjölet så att det blir en jämn konsistens. Vispa ner kajennpeppar, vin, senap och grädde. Låt koka samman under omrörning och smaka av med salt. Blir såsen för tjock så läng med ett par matskedar vatten.
Servera fisken. Skeda över såsen och strö sedan över de färska kryddorna. Servera med något grönt eller en sallad.

Skriv ut recept Skriv ut recept

Månadens viner