Spaghetti med smak av rosépeppar och Cremant
Otroligt lättlagad och god rätt, som passar förträffligt med en smakrik Cremant eller Champagne. Så lätt förvandlar du vardagsmat till festmat.
Detta behöver du till fyra:
1/2 kg spaghetti eller linguine
salt
1 1/2 dl smör
2 schalottenlökar, finhackade
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 matsked kantarellfond
1/2 tesked mald rosépeppar och mer till serveringen
3 dl Cremant
3 dl riven parmesan och mer till serveringen
generöst med hackad persilja till serveringen.
Så här gör du:
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Lägg i pastan. Följ kokanvisningarna på paketet.
Smält smöret i en stor kastrull. När smöret smält sänker du temperaturen och lägger i lök, vitlök, 1/2 tesked salt, fonden och de malda rosépepparkornen. Stek under omrörning i 2-3 minuter.
Häll i Cremanten och låt koka upp. Lägg i 1 dl av det stärkelserika pastavattnet när det kokar. Låt koka samman i fem minuter.
När pastan är färdigkokt häller du bort allt vatten och lägger pastan i kastrullen med såsen. Vänd om så att pastan blir helt täckt. Ta bort från värmen och vänd ner osten i pastan. Se till att osten är jämnt fördelad i pastan.
Fördela pastan i portionsskålar. Toppa med lite extra ost, lite rosépeppar och en handfull hackad persilja.
Servera direkt.