Skriv ut recept Skriv ut recept

Hemligheten är att du grillar först och marinerar sedan. Det låter kanske lite bakvänt, men grillningen gör att kycklingen får en annan konsistens och är mera mottaglig för marinadens smaker. Sedan kör du den färdig i ugn efter marineringen och allt slutar perfekt.Detta behöver du till fyra personer för kycklingen. Tillbehören i form av sallad pasta eller annat klarar du säkert galant själv:
4 kycklingfiléer utan skinn och ben
5 dl apelsinjuice
1 dl torrt vitt vin
1/2 dl olivolja
1/2 dl japansk soja
3 teskedar salt
1 tesked nymalen svartpeppar
1 hel stor kvist rosmarin
1 tesked torr oregano
Så här gör du:
Allt det första gör du en dag innan du ska servera kycklingen. Perfekt festmat med andra ord. Du ska bara köra den i ugnen innan servering.
Lägg apelsinjuice, vin, soja, olivolja, salt, peppar, oregano och rosmarinkvisten i en kastrull och koka upp. Låt sjuda ca 10 minuter. Rör om så att saltet löser sig och inte bränner fast i botten. Ta av värmen och låt svalna till ljummet.
Tänd grillen eller sätt en stekpanna med rist (randig i botten) på hög värme. Grilla kycklingen så att den får fina ränder på båda sidorna. Kycklingen ska inte vara genomstekt. Det gör du i ugnen innan serveringen. Låt svalna något efter grillningen. Lägg kycklingen i en tät fryspåse. Kycklingen får inte vara så varm att plasten smälter. Du kan också lägga den i en bunke med lock. Häll över marinaden och knyt påse eller sätt på lock och ställ i kylskåp över natten.
Innan serveringen sätter du ugnen på 150 grader. Du placerar kycklingfiléerna i en ugnsfast form med kanter så att du kan hälla i marinaden under ugnsbakningen. Sätt in formen med kycklingen och låt den bli färdig och det tar ca 40 minuter lite beroende på storlek. Stick med en sticka och se att det kommer klar vätska och inget annat. Servera med valfritt tillbehör och om du vill kan du hälla över lite av marinaden som kycklingen bakats i eller så använder du den som grunden för en sås.