Skriv ut recept Skriv ut recept

Kycklingsallad med stekt bacon och grön sparris

En smakrik rätt som kan förberedas och monteras. Perfekt lunchmat som är lite festligare och du kan göra portionerna efter eget huvud. Huvudrätt eller förrätt eller mellanrätt. Tillsammans med lite rostat bröd blir Champagne eller Cremant lysande gott. Serveras kall.
Detta behöver du till fyra personer:
4 kycklingfiléer
2 dl majonnäs
1/2 tesked curry
1 dl finhackad purjolök
4 skivor bacon
8 gröna sparrisar
4 skivor vitt bröd utan kanter
salt och peppar
rostad lök till dekor
Så här gör du:
Stek kycklingarna så att de blir genomstekta. Salta och peppra. Skär filéerna i tärningar och lår svalna. Blanda samman kycklingbitarna och majonnäsen , curryn samt löken. Smaka av med salt och peppar. Stek baconen krispig. Skär av 3-4 cm av sparrisen längst ner och stek därefter den gröna sparrisen i baconfettet under ca 3 minuter till dess att sparrisen mjuknar något.
Rosta brödskivorna och bred på tunt med smör. Klicka på kycklingsalladen och placera en baconskiva så vackert du kan och därefter de två sparrisstjälkarna. Strö över lite rostad lök. Servera och njut.