Grillad sandwich med bacon och päron
En spännande smakkombination och en trevlig liten mellanrätt som du väldigt lätt dricker ett bra rött vin till. Och som dessutom är ruskigt lätt att ”slänga” ihop.
Det här behöver du till 4:
8 Skivor av vitt franskt bröd
8 skivcor bacon som du stekt knaprigt
4 söta konserverade päron som du skivat
Smör som är mjukt och bredbart
1 tesked torkad rosmarin
ett stänk balsamico vinäger
2 matskedar lagrad Kvibille Cheddar
Så här gör du:
Värm en stekpanna till medel/stark värme. Sätt samman din smörgås med brödskiva, skivade päron, bacon, ost, rosmarin och brödskiva. Bred smör på toppen av den översta brödskivan och vänd den sedan ner i stekpannan med smörsidan neråt. Om du tycker det är lättare kan du fixera sandwichen med ett par tandpetare. Låt steka i ca en minut och vänd sedan med en stekspade.
När du steker på andra sidan pressa samman sandwichen med stekspaden så att den ”sätter sig. Låt steka under svagare värme under lock till dess att osten smälter.
Servera genom att skära i halvor och dekorera med lite grön sallad som du droppat lite soja över. Drick ett rött vin till. Two Oceans Cabernet Sauvignon Merlot (nr 5069) 65.- från Sydafrika eller det italienska Valpolicella Ripasso Zecci Collezione (nr 2950) 109.- .