Mintmarinad för lamm eller gris
En fin liten marinad som ger mycket olika smaker och en lite asiatisk koppling. Passar bäst till lammet men också kotletterna eller fläskfilén vaknar till efter en natt i marinaden.
Detta behöver du:
2 dl packade finhackade färska myntablad
1 1/2 dl apelsinjuice
1/2 dl torrt vitt vin
1/2 dl äppelcidervinäger
3 hackade vitlöksklyftor
1 matsked rivet apelsinskal
1 matsked hackad färsk ingefära
2 teskedar svartpepparkorn
1 tesked olivolja
1 tesked kinesisk soja
Så här gör du:
Blanda samman alla ingredienserna i marinaden. Lägg det kött du ska marinera i en skål av lämplig storlek. Täck köttet med marinaden. Lägg plast över och låt vila i kylskåpet över natten.
Vid grillningen tar du köttet ur marinaden och häller resterande marinad i en kastrull. Salta och peppra köttet och grilla efter önskemål.
Koka marinaden i fem minuter och serverea som sås till det grillade köttet.