Toast Melba
Detta är en suverän och lite otippad förrätt. Det är en variant på toast skagen med kött i stället för räkor och där du sötat upp röran med inlagda persikor. Du kan utmärkt använda matrester om du har kvar kött från en stek eller gryta. Blir riktigt gott om du dricker till ett glas vin som har restsötma på sisådär 15 g/liter. Du får förslag på ett gott mousserande alternativ som har just rätta smaker och rätt sötma;
Det här behöver du till 4:
4 skivor av vitt bröd eller vitt fullkornsbröd som du stejer i hälften smör och hälften olja
100 g hackat lagat kött som rostbiff eller pastrami
100 g hackad rökt skinka
100 g grovhackade inlagda persikor
150 g majonnäs
2 matskedar hackad gräslök
1/2 tesked salt
1 kryddmått kajennpeppar
hackad persilja
Så här gör du.
Blanda samman alla ingredienserna i röran. Se till att det är blandat. Ta det nystekta brödet och lägg på en förrätts tallrik. Lägg på en generös klick av röran. Dekorera med persilja. Som alternativ kan du servera röran i små portionsskålar och brödet separat.