Varm sallad på bratwurst och potatis
Billig mat. God mat. Snabb mat . Och dessutom med en spännande liten twist som lyfter. Bara att prova.
Det här behöver du:
1 matsked olivolja
4 medelstora potatisar i skivor skalade
4 bratwurstar, skurna i grova skivor
2 gula loökar, hackade
1 dl finhackad röd paprika
1/4 röd pepparfrukt , finhackad utan kärnor
4 matskedar soja
3 matskedar apelsinjuice
10 hackade färska basilikablad
1 bunt grovhackad ruccola
salladsalt och peppar efter smak
Så här gör du:
Värm oljan i en stekpanna till över medelvarm. Låt potatisen stekas under vändning tills den blivit mjuk utan att gå sönder. Det tar ca 6 minuter. Lägg i löken, bratwurstbitarna, paprikan och pepparfrukten. Rör då och då och låt stekas varmt, ca 8 minuter. Blanda ihop soja, apelsinjuice, och salt och peppar i en skål. Rör ner såsen i stekpannan. Blanda basilikan med ruccolan i en skål. Ta stekpannan av värmen och vänd ner det gröna alldeles innan serveringen. Om du vill servera i portionsskålar så fördela salladen och riv över lite mozarella och kör den brun uppe i varm ugn. Mums. Du serverar med en klick osötad senap. Drick rött italienskt med syra som matchar senapen; Torre del Falasco Ripasso (nr 2359), 96.- eller Cantina Zaccagnini Dal Tralcetto (nr 3023) 239.- i box.