Skriv ut recept Skriv ut recept

En förträfflig rätt till sommaren. Både som tillbehör till det grillade och som en tilltugg till ettglas svalt vitt vin på eftermiddagen. Otroligt lätt att göra, bara du gör det i rätt ordning.
Detta behöver du till fyra:
4 matskedar olivolja
1 matsked balsamvinäger
2 finhackade vitlöksklyftor
1/2 tesked salt
1/4 tesked svartpeppar
2 dl grekisk youghurt
2 dl gräddfil
2 gurkor, skalade och urkärnade och fint hackade
1/2 dl finhackad färsk dill
Så här gör du:
Lägg olivolja, vinäger, vitlök, salt och peppar i en matberedare. Kör på hög hastighet till dess att saltet löst sig och allt blivit som en trögflytande dressing. Blanda i en skål samman youghurt och gäddfil. Blanda ordentligt. Rör ner oljeblandningen i youghurten. Se till att det blandar sig helt. Lägg i den finhackade gurkan och dillen och vänd ner till dess att allt blivit jämnt fördelat. Ställ kallt minst 2 timmar innan du serverar den. Ska du ta det som tilltugg så bryt bitar av pitabröd .