Skriv ut recept Skriv ut recept

Ett perfekt tillbehör till den grillade laxen och dessutom praktisk eftersom du förbereder dina svampspett och grillar dem samtidigt som annt på grillen. Svampen får en förbluffande stor smak av lite soja, sesamolja och vitlök. Och dessutom får vinet en trevlig kamrat. Prova gärna med ett behagligt bubbel.
Detta behöver du till 4:
30-40 hela champinjoner
4 grillspett, är de av trä ska de ligga i vatten ca 30 minuter innan användningen
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 matsked japansk soja
1 matsked balsamvinäger
2 droppar sesamolja
1 matsked finhackad dill
1/2 tesked salt
Så här gör du:
Blanda samma olja, soja, balsamvinäger, sesamolja, vitlök, dill och salt. Trä upp svampen på spetten. Pensla svampen generöst med oljan. Låt ligga en stund och alldeles innan grillningen penslar du spetten igen. Låt grilla ca 10 minuter och vänd efter halva tiden på spetten.
Prova gärna bubbel till. Inte minst om du grillat fisk att ha jämte champinjonspetten.