Grillade kycklinglår med grön sås
Kyckling är kyckling, men den gröna såsen öppnar nya dörrar. Mycket färska örter och parmesan skapar en ytterst delikat kombination som lyfter rätten mycket högt på skalan.
Detta behöver du till fyra:
8 kycklinglår
salt och peppar
Såsen:
2 dl hackad persilja
2 dl hackad färsk basilika
2 dl färsk hackad körvel
2 dl riven parmesan
1 dl olivolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
Så här gör du:
Salta och peppra kycklingen runt om. Stek eller grilla den så att den blir genomstekt.
Under tiden lägger du alla ingredienserna till dressingen i en matberedare och kör i flera minuter så att kryddörterna blir helt nerkörda så att du får en jämn sås, som på grund av parmesanen får ett lite ”gräddigt utseende”, men det är bara som det ska vara.
Du serverar kycklingen med såsen. Några skivor färsk rödlök och ett par klyftor lime ger en extra syra.