Grillade marinerade spareribs
Försök hitta ”spareribs” (revbensspjäll) med så mycket kött på benen som möjligt. Lättlagat och förträffligt gott.
Detta behöver du till fyra personer:
”Spareribs” efter aptit
2 teskedar mald svartpeppar
1 tesked paprikapulver
1 matsked färsk hackad timjan
2 teskedar salt
En msk sesamfrön till serveringen
till marinaden
1 tesked salt
4 matskedar olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
1 matsked koncentrerad oxfond
1 lagerblad
1 chilifrukt, finhackad
1 gul lök, finhackad
1 röd paprika, finhackad
3 matskedar tomatpuré
4 matskedar äppelcidervinäger
Så här gör du:
Koka samman alla ingredienserna till marinaden. Koka ca tio minuter och låt sedan svalna.
Torka av köttet och gnid in det med en blandning av svartpeppar, paprika, timjan och salt.
Lägg köttet i en kraftig tät plastpåse och häll i marinaden. Knyt ihop och vänd runt så att det kommer marinad över allt.
Låt ligga minst några timmar och gärna över natten.
Tänd på grillen eller hetta upp en grillpanna på spisen.. Ta revbenen ur påsen och lägg dem på grillen. Låt grilla ca 15 minuter per sida. Pensla då och då med marinad. Blir det för varmt så lägg ribsen på lite aluminiumfolie på grillen. Häll resterande marinad i en kastrull och koka upp. Servera revbenen med marinaden som sås med dina favoritrotfrukter. Strö över lite sesamfrön. Det ser trevligt ut.