Skriv ut recept Skriv ut recept

Lättlagad favorit med pasta och köttfärs. Perfekt med ett bra rött vin.
Detta behöver du till fyra hungriga gäster:
4 dl okokt pasta av typ pappardelle eller tagliatelle
5 hg mager oxfärs
2 zucchinis, finhackade
1 stor gul lök, skalad och finhackad
1 röd paprila, finhackas
2 dl creme fraiche
3 dl hackade tomater
1 dl riven parmesan
2 dl riven cheddarost
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 tesked torr oregano
1 tesked torr basilika
1/2 dl finhackad färsk persilja
1 matsked dijon senap
salt och peppar efter smak
Smör att steka i
Så här gör du:
Sätt ugnen på 175 grader.
Koka pastan enligt paketets instruktioner minus en minut.
Häll av vattnet och blanda sedan med creme fraiche och parmesan och lägg i botten på en stor ugnsfast form som du först smort med lite olivolja.
Hetta upp lite smör i en stekpanna. Lägg i den hackade vitlöken och låt steka till dess att den blir genomskinlig.  Det tar ca 2 minuter. Lägg i det malda köttet. och senapen. Salta och peppra och låt steka där du rör runt med en gaffel till dess att köttet inte är rött längre.  Det tar drygt fem minuter.
Lägg i zucchini, paprika och gul lök och fortsätt steka till dess att grönsakerna mjuknat. Det tar ca sex minuter.
Lägg i de hackade tomaterna och kryddorna och koka till dess att köttfärsen tjocknar. Det tar ca 3 minuter. Smaka av om du vill ha mer salt.
Sprid köttfärsröran över pastan i ugnsformen och strö över den rivna cheddarosten.
Baka  mitt i ugnen i 20 minuter till dess att osten bubblar.
Servera.