Skriv ut recept Skriv ut recept

Detta är en universalsås som fungerar till det mesta i köttväg som du grillar. Det tar en halvtimme att göra och är bara väldigt enkelt. Gör lite extra mycket. Bra att ha hemma om du blir plötsligt hungrig.
Detta behöver du till fyra:
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, finhackade
3 matskedar olivolja
3 dl krossade tomater
1 röd paprika, rensad och finhackad
1/2 dl balsamvinäger
1 matsked socker
1/2 dl Worcestershire sås
1 matsked riven ingefära
2 teskedar  chili pulver
1/2 tesked kajennpeppar
1 matsked koncentrerad kycklingfond
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Hetta upp olivoljan i en stekpanna.
Lägg i lök och vitlök och låt sjuda under omrörning till dess att vitlöken blivit genomskinlig och löken mjuk. Det ska inte få någon färg. Lägg i alla övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning då och då i 30 minuter. Blir såsen för tjock så läng den med ett par matskedar vitt torrt vin. Smaka av med salt och peppar. Servera varm eller kall efter eget tycke.