Skriv ut recept Skriv ut recept

Grillspett med vitlöks- och senapsmarinad

Otroligt enkelt och riktigt gott. Du måste gilla vitlök för det finns det gott om. I receptet har vi kött, men du kan använda marinaden till lax, kyckling eller något vegetariskt om du så önskar.

Detta behöver du till fyra:
8 hg bra kött, gärna biff som har en ganska jämn konsistens. Biffen ska vara i 2 cm tjocka skivor.
Röd paprika skuren i bitar att sätta på spetten.

Till marinaden:
1/2 dl olivolja
2 finhackade vitlöksklyftor
2 matsked dijon senap
2 teskedar paprikapulver
2 teskedar salt
1 tesked svartpeppar
1 matsked vitvinsvinäger
1 matsked soja

Så här gör du:
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg i köttskivorna och låt stå täckt och kallt ett par timmar. Vänd runt då och då.
Tänd grillen och ha hög värme.
Skär köttskivorna i fyrkanter på ca 3 cm.. Trä en skiva per spett. Trä på paprikabitar mellan köttet. Pensla köttet rikligt med marinad runt om. Grilla köttet två minuter på varje sida eller till dess att det fått färg. Servera med sallad eller en fin potatissallad.