Skriv ut recept Skriv ut recept

Guacamole på tre sätt

En utmärkt start på måltiden, antingen som tilltugg till ett glas vin innan maten eller som en lätt förrätt. Du värmer nachos och doppar i guacamolen och väljer din favoritsmak. Tre alternativ härunder med lite olika smaker. Passar bäst med ett smakrikt vitt vin. Förslag längst ner.

Ursprungsreceptet på Guacamole
Detta behöver du
4 mogna avokados skalade och urkärnade
1 tesked torkad kummin
1 mogen medelstor tomat som du skållat/skalat och kärnat ur samt därefter finhackat.
1 1/2 dl finhackad schalottenlök
2 röda chilifrukter utan kärnor finhackade
2 matskedar finhackade korianderblad
4 matskedar nypressad limejuice
Tabasco, havssaltoch vitpeppar efter smak
Så här gör du
Skär avokadon i stora bitar och mosa dem med en gaffel. Tillsätt övriga ingredienser och blanda försiktigt – det gör inget om det finns kvar några små fastare bitar av avokadon i moussen.

Guacamle Classico
Det här behöver du
4 mogna stora avokado skalade och urkärnade
2 matskedar citronsaft (nypressad)
1 krossad och riven vitlöksklyfta
1 mogen tomat skållad/skalad och urkärnad – finhackad
1 dl finhackad gul lök
1/2 tesked kummin
3 droppar tabasco
1/2 tesked salt
Så här gör du
Mosa avokadon med en gaffel tillsammans med vitlöken och citronsaften. Rör ner resterande ingredienser försiktigt.

Salsa Guacamole

Detta behöver du:
2 mogna stora avokado skalade och urkärnade
1 stor mogen tomat skållad/skalad, urkärnad och finhackad
1/2 dl finhackad rödlök
2 pressade vitlöksklyftor
2 teskedar finhackad färsk koriander
saften från en mogen lime
1/2 tesked kummin
1/4 tesked svartpeppar
1/2 tesked salt