Hallonmousse med färska hallon
Lättlagad och verkligen elegant smak och en festlig presentation.
Detta behöver du till fyra:
2 gelatinblad
350 g färska hallon + flera till serveringen
80 g socker
2 msk pressad citron
1 kvist färsk mynta
3 dl grädde
Så här gör du:
Lägg hallon, socker och pressad citron i en kastrull tillsammans med myntakvisten.
Hetta upp och rör om till dess att sockret löst sig och hallonen är helt upplösta.
Låt vila några minuter. Ta därefter bort myntan.
Sila bort stenarna.
Häll ljummet vatten över gelatinet och låt det mjukna helt. Pressa därefter bort överflödigt vatten och rör ner gelatinet i hallonblandningen. Rör så att gelatinet blir helt upplöst.
Låt svalna.
Vispa upp grädden och vänd ner den i hallonblandningen.
Häll upp i portionsskålar och låt stå kallt minst sex timmar och gärna över natten
Dekorera med färska hallon och servera.