Skriv ut recept Skriv ut recept

Nu provar vi ett riktigt långkok. Detta ska ligga i ugnen på låg temperatur i hela 24 timmar. Det blir ruskigt gott och under det dygnet lägger du också in dina pickles i den klassiska lagen. Gott och nyttigt.
Det här behöver du till 8 personer:
1 kg kalvhögrev utan ben
olivolja
salt och malen vitpeppar
Hemgjorda pickles:
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättika
1 tesked salt
6 små rödbetor i tärningar
3 medelstora morötter i skivor
6 hela schalottenlökar (små)
skalet av 1/2 ciron i strimlor
ägg av senapsgrädde:
2 dl hårdvispad grädde
3 msk senap efter smak
salt
Sparrispotatis med dill:
6 hg sparrispotatis
50 g smör
rikligt med finhackad dill
Så här gör du:
Blanda ihop lagen till picklesen och hacka ner ingredienserna. Låt stå svalt i minst ett dygn.
Värm ugnen till 62 grader. Bryn köttet runt om i olja. Krydda med salt och peppar. Stek i ugnen i 24 timmar. Då är köttemperaturen 62 grader. Skär köttet i skivor och servera med potatisen som du kokar, därefter rullar i brynt smör och därefter strör över med nyhackad dill. Till det ett snyggt upplagt senapsägg och naturligtvis lite av din egen pickles.