Crepes på kyckling med mango
Detta är en överraskande och smakrik rätt som kan fungera både som förrätt eller huvudrätt beroende på hur mycket du lagar. Du steker fyra pannkakor i din största stekpanna och lägger dem till sidan med bakpapper emellan.
Detta behöver du som förrätt till fyra:
Fyllningen:
2 kycklingbröstfiléer utan skinn och ben
1 pressad vitlöksklyfta
2 teskedar riven ingefära
1 matsked pressad citron
1 tesked torr kummin
1 tesked kajennpeppar
1 tesked salt
1/2 tesked svartpeppar
1 dl färserad mango
1 dl creme fraiche
1 matsked Västerbottensost
olivolja att steka i
Creme fraiche med rivet citronskal och en tesked riven ingefära att servera till.
Så här gör du:
Skär kycklingfiléerna i små bitar och stek i het olja så att de blir genomstekta. Ta kycklingen ur pannan. Sätt ugnen på 175 grader. Kör skalad och urkärnad mango i matberedaren så att du får 1 dl jämn mango mousse. Blanda moussen med övriga ingredienser till en jämn sås. Vänd ner kycklingbitarna. Lägg upp pannkakorna på bakpapper på en plåt. Fördela kycklingblandningen mellan pannkakorna och rulla eller vi dem samman.
Ställ in i ugnen och låt baka ca 20 minuter. Ta ut ugnen och servera direkt.