Skriv ut recept Skriv ut recept

Pasta med lax

,

En klassisk och väldigt god pastarätt med mjuka runda smaker och en rätt som går snabbt att laga och som du klarar utan specialkunskaper.
Detta behöver du till fyra personer:
pasta efter aptit
100 gram smör
1 stor gul lök, finhackad
2 matskedar vetemjöl
1 matsked hummerfond
1 matsked kycklingfond
1 dl vitt vin
400 g lax i bitar som du kokt i fem minuter i saltat vatten
1 stor morot som du skalat, finhackat och kokt med laxen
2 dl fetaost
1 dl finhackade soltorkade tomater
1 dl skivade svarta oliver utan kärnor.
1/2 dl vispgrädde
2 matskedar hackad persilja
salt och peppar efter smak
Så här gör du:
Koka pastan enligt instruktionerna på paketet. Ta bort en minut av koktiden.
Smält smöret i en stekpanna och lägg i löken och låt den bli mjuk utan att få färg.
Strö över mjölet och rör ner det. Låt koka samman. Häll i det vita vinet i omgångar under omrörning. Tillsätt fonderna och rör om.
Koka upp och låt koka till dess att det tjocknar igen. Lägg i morötterna, tomaterna, fetaosten och oliverna. Rör om så att osten blandar sig. Rör ner grädden och koka upp. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Lägg försiktigt i laxen så att den inte går sönder. Vänd runt. Häll vattnet av pastan så att inget vatten finns kvar. Vänd ner laxröran i pastan och dekorera med persiljan. Vänd ett par gånger under fem minuter. Servera sedan direkt.