Skriv ut recept Skriv ut recept

Fyllig och god indisk rätt, som doftar förföriskt och inbjudande.
Detta behöver du till fyra:
4 kycklingbröst utan skinn, skurna i mindre bitar
4 vitlöksklyftor, krossade
2 stora gula lökar, i tunna skivor
2 msk ingefära, riven
1 burk kokosmjölk
3 msk grovhackad färsk koriander (gillar du inte koriander ta persilja)
Till marinaden:
2 tsk svartpepparkorn
2 tsk kumminfrön
2 tsk korianderfrön
2 msk kokosolja
1 tsk curry
saften  från en citron
salt efter smak
Så här gör du:
Marinaden:
lägg pepparkorn kummin och koriander i en torr stekpanna på medelvärme. Låt dem stekas i en minut till dess att du känner att dofterna kommer fram.
Lägg alla kryddorna i en pepparkvarn eller en mortel om du har och mal dem/krossa dem.
Lägg kryddorna i en skål tillsammans med1 msk kokosolja. Lägg i curryn och citronsaften och blanda ordentligt.
Lägg kycklingen i skålen och vänd om så att kycklingen blir täckt runt om av marinad. Täck skålen med plastfolie.
Ställ kycklingen svalt, minst ett par timmar och gärna över natten.
Värm en stekpanna på medelvärme. Lägg i kokosoljan. Stek lök, vitlök och ingefära i ca 10 minuter. Öka därefter värmen och lägg i kycklingen inklusive marinaden. Stek den i tio minuter. Vänd då och då.
Häll i kokosmjölken och smaka av med salt. Låt koka samman i 20 minuter.
Servera med ris och gärna naan bröd (kan köpas färdigt i din mataffär).